A krónikus Lyme következménye: hisztamin intolerancia, gluténérzékenység, laktózérzékenység.

Lyme és hisztamin-, laktóz-, gluténmentes receptek

Lyme és hisztamin-, laktóz-, gluténmentes receptek

A krónikus Lyme következménye: hisztamin intolerancia, gluténérzékenység, laktózérzékenység

2016. június 29. - Marcsi Lyme glutén hisztaminmentes

A krónikus Lyme következménye: hisztamin intolerancia, gluténérzékenység, laktózérzékenység.

Sok évtizednyi panaszok, betegségek, műtétek súlyos állapotba csaptak át 2013-ban. Éveken át orvostól orvosig járás, majd a hosszas tortúra állomásaként magánklinikán végre diagnózis:

krónikus Lyme kór, súlyos állapotban, kb 45 éven át kezeletlenül, rosszul diagnosztizálva.

Többszörös autoimmun betegséget hozott magával.

Ekkorra már gluténérzékenység, hisztamin intolerancia, laktózérzékenység, tojás allergia alakult ki.

Antibiotikum intoleranciával 45 év késéssel krónikus Lyme kezelés kezdődött - antibiotikummal. Borzalmas Herx rosszullétek, rángógörcsös-fulladásos szívrohamok, de pici javulás  indult el. Az ekkorra már lebénult lábak és kezek a kezelés negyvenedik napján elkezdtek megmozdulni. A már 85 százalékos vakság még nem javul. Borzalmas fájdalmak, de megmozdultak picit végre a végtagok. Sután, de mozognak.

A hisztamin intolerancia diagnózis azonban arra kényszerített, hogy elkezdjem az internetet bújni, mivel sem diabetikusok, sem dietetikusok nem tudtak táplálkozási tanácsokat adni. Főleg azért nem, mert a DAO érték nem 100 fölötti, hanem 10 alatti, ami súlyos mérgezés következménye lehet. Ennek az a hátulütője, hogy a kevés nyersanyagból elkészített készételeket egy órán belül el kell fogyasztani. Ha egész napos kórházi-orvosi kirándulás van beiktatva, akkor bizony egész nap éhesen, mert hisztaminmentes ételeket sehol nem lehet kapni, kész ételt pedig nem tudok magammal vinni, hiszen egy órán belül hiába eszem meg reggel, attól még délután ötkor igencsak korog a gyomrom. A Lyme rosszullétek, gyógyszerektől rosszullétek plusz szinte állandó éhség kikezdi az embert. De megoldás mindenre van. Két éves kísérletezgetés eredményeként elkezdtek megszületni az első használható receptek. Ehetőek is, ami talán nem utolsó szempont :) Szinte a semmiből is lehet finomakat alkotni, csak sok türelem szükséges hozzá.

Akkor kezdjük ...

A bejegyzés trackback címe:

https://hisztamin-glutenmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr138855122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása