A krónikus Lyme következménye: hisztamin intolerancia, gluténérzékenység, laktózérzékenység.

Lyme és hisztamin-, laktóz-, gluténmentes receptek

Lyme és hisztamin-, laktóz-, gluténmentes receptek

Gluténmentes, laktózmentes, hisztaminmentes receptek

2016. július 16. - Marcsi Lyme glutén hisztaminmentes

Túlélni a földi poklot.


A túlélés ABC-je. Első rész. Ezzel kezdünk. Három hónapig szigorúan csak a hisztamin táblázat nullás nyersanyagait használjuk. Ha nem vagy jobban, továbbra is csak a nullások! Kemény diéta, de itt a lét a tét. Táblázat jpg formátumban a receptek közé feltöltve. Hajrá! Legalább Neked sikeredjen. Másfél éve vagyok szigorú nullás hisztamin diétán. Ha mindig otthon vagy, megoldható. Ha állandóan úton vagy, már kevésbé boldogság, de találékonyság kérdése az egész.

© - Azaz Hisztamin intolerancia lelettel rendelkező betegek, daganatos betegek, krónikus betegek számára korlátlanul felhasználható saját diétás étrend kialakításra, hozzátartozó étrendjének kialakítására, de haszonszerzési céllal nem.

Olyan hisztamin allergiásoknak készült ételeket és recepteket láthattok, amiket jól toleráltam hisztamin betegként, 3-as DAO érték mellett, ami a rosszabb, liszt-, tej-, tojás-, növényi és állati fehérje érzékeny Multiplex ételallergiásként. Azokat nem tettem fel, amik akár minimális intoleranciát is okoztak. Ne felejtsük el azonban, hogy minden hisztamin beteg más és más. Nem tudok garanciát vállalni arra, hogy ami nálam nem okozott intoleranciát, minden betegnél így lesz. Saját magam 1,5 éve tesztelgetem, miket ehetek meg és miket nem. De fordult már elő olyan, hogy egyik alkalommal megehettem valamit, amitől nem lett semmi bajom, ugyan attól a menütől három hét múlva volt kis rosszullét. Kész ételeimet ajánlom mindenkinek, aki hisztamin érzékeny, de akár glutén-, tej-, tojás érzékenyeknek is, de csak saját étrend kialakítására, a receptjeimmel való nyerészkedéshez nem járulok hozzá. Ha elegendő recept gyűlik össze, a kiadó felkérésének eleget téve nyomtatott formában is kapható lesz a receptgyűjteményem. Addig csak itt és csak saját felhasználásra!
A fotókra külön-külön kattintva olvashatjátok a recepteket.
Jó étvágyat, mielőbbi teljes kigyógyulást! :)

Ami fontos: hisztaminosok a kész ételt két órán belül meg kell, hogy egyék! Nyáron egy órán belül. Hűtőszekrényt nem használhatsz, hűtőszekrényben ételt nem tárolhatsz saját további fogyasztásra. Az elkészült, kihűlt ételeket azonnal fagyasztóba tedd és csak akkor vedd ki olvasztani, ha legközelebb megeszed. A hűtőszekrényt innen kezdve felejtsd el addig, amíg a hisztamin diétát követed. Ez nagyon fontos, mert a hűtőszekrényből kivett élelem garantáltan rosszullétet okoz. Ezt sokan nem tudják. Ha úton vagy, ajánlott nyers nullás zöldségeket rágcsálni. Ha otthon vagy, tudsz 2-3 óránként főzőcskézni, de hatalmas türelemjáték.

Sikeres főzőcskézést, mielőbbi gyógyulást!

 

A teljes albumot itt találjátok.

https://www.facebook.com/fejesmarcsi/media_set?set=a.10200102590986108.2189088.1190149141&type=3

Egyénileg minden változtatható természetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hisztamin-glutenmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr518895180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása